3 Tem 2009

TURGUT REİS OKULUNA GİREN 3 ÇOCUK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir ilköğretim okuluna pencereden giren çocuklar kitapları yırttı, mürekkepleri duvarlara döktü. Çocuklar yaşları sebebiyle serbest bırakıldı. Ancak 25 bin liralık zarar aileleri tarafından karşılanacak.

Yaşları henüz 13... Tatil günü okuldalar... Ve ortalığı talan ediyorlar. Mekan Zonguldak'ın Ereğli ilçesi.

Bu iki öğrenci, kitaplarını yırttıkları, mürekkeplerini duvarlara döktükleri Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda okuyor. Ancak pencereden girdikleri okullarına neden bu kadar zarar verdiklerini kimse bilmiyor.

Kağıtları etrafa saçan, bilgisayarları kıran öğrenciler tam 10 sınıfı bu şekilde darma dağın etti. Ancak onlar, okulun güvenlik kameralarının kendilerini kaydettiğinden habersizlerdi.

Öğrencilerin yaptıkları hafta başında öğretmenlerin okula gelmesiyle ortaya çıktı. Sınıfların halini gören öğretmenler manzara karşısında şoka uğradı.

Önce okula hırsız girdiğini düşünen öğretmenler kamera kayıtlarını izleyince bir şok daha yaşadı. Kamera kayıtlarından tespit edilen çocuklar Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çocuklar, "Bunu neden yaptınız?" sorusunu ise cevapsız bıraktı.

Çocuklar yaşlarının küçük olması sebebiyle kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak onlara yaz tatili boyunca harçlık yok gibi görünüyor. Çünkü 3 çocuğun okula verdikleri 25 bin liralık zararı aileleri karşılayacak.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin